lchf ideje za kosiloLchf ideje za kosilo vsebujejo predjed, glavno jed, lchf solate in lchf juhe. Seveda ne sme manjkati sladica, ki je pri lchf dieti običajno z manj sladkorja ali pripravljena z naravnimi sladili. Pri lchf prehranjevanju uživamo več maščob in manj ogljikovih hidratov, zato je običajno logična izbira uživanje več mesa.

Vendar nas to ne sme zavesti, saj lchf ni mesna ali beljakovinska dieta, saj so lchf recepti tudi polni zelenjave in zelenjavnih jedi. Tokrat bomo predstavili mesne jedi in sicer okusno jed iz piščančjih prsi. (1)

Lchf ideje za kosilo

Pri izbiri receptov za lchf kosilo, imamo na voljo mnogo različnih receptov. Pri lchf ločimo mesne in brezmesne jedi. Meso je pri tej dieti pogosto na krožnikih in je pomemben del prehranjevanja. Mnogi mesni recepti so pripravljeni tako, da jih lahko spremenimo v zelenjavne, če odvzamemo meso.

Mesna glavna lchf jed

Glavna jed z mesom, je običajno glavni obroki dneva. Mogoče si bomo privoščili še juho ali solato, a pogosto nam zmanjka časa za pripravo zapletenih jedi. Piščanec je pri lchf dieti zelo priljubljen, saj ga lahko hitro pripravimo in ni težek za prebavo.

Piščančje prsi z gorčico in kislo smetano

Za pripravo piščančjih prsi potrebujemo naslednje sestavine:

  • file piščančjih prsi
  • malo pora, sladke paprike in malo kokosove maščobe
  • začimbe po okusu, prilegajo se sol, poper in muškatni orešček
  • 50 grama masla
  • malo gorčice in malo kisle smetane ( po eno veliko žlico)
  • lonček smetane za kuhanje

Piščančje prsi narežemo na poljubne kose, ter jih položimo v marinado, ki jo pripravimo z gorčico, kislo smetano, sladko papriko, soljo in poprom. Z marinado premažemo piščančje prsi. Ponev namažemo s kokosovo maščobo in jo segrejemo. Meso na zmerni temperaturi popečemo približno petnajst minut.

Nato meso odstavimo z ognja in ga prestavimo na desko, da umirimo mesne sokove. Medtem damo v ponev por, ga posolimo in dušimo nekaj minut. Zalijemo ga s smetano za kuhanje in dodamo muškatni orešček. Prsi narežemo na rezine in jih še tople postrežemo z omako. Kot prilogo lahko ponudimo popečeno zelenjavo ali kakšno drugo solato.

Preberite še: Katera živila so dovoljena pri lchf dieti

Poglejte si še nekaj idej za pripravo piščanca po lchf: