Steklena vrata za teraso – 5 idej za vrata za teraso

Steklena oz. zastekljena vrata za teraso

Če je prišel čas, ko želite, da vaša terasa postane vse, o čemer ste sanjali, boste potrebovali pomoč pri izbiri najboljših vrat za teraso. PVC, aluminij ali les, drsna ali vrata s klasičnim nihajnim odpiranjem, dvokrilna ali štiri krilna? Možnosti, katera steklena vrata za teraso je toliko, da je odločitev zelo težka. Zato predstavljamo nekaj najboljših možnosti, za katere morate vedeti.

Steklena vrata za teraso
Steklena vrata in steklene stene za teraso

1) Steklena vrata za teraso s PVC okvirji

PVC vrata so ena najpogostejših možnosti, ki jih izberejo uporabniki. So stroškovno učinkovita, trpežna in bodo zahtevala zelo malo vzdrževanja. Ker klasična nihajna vrata potrebujejo precej prostora, da se lahko odpirajo navznoter ali navzven, se, ko je prostor omejen, uporabijo drsna vrata. Zunanji okvirji se lahko barvno uskladijo z dizajnom in slogom vašega doma, kombinirajo pa se lahko tudi steklom v različnih barvnih odtenkih ter različnimi notranjimi ročaji.

2) Steklena vrata za teraso z lesenimi okvirji

Nič v vašem domu ni bolj elegantnega od videza vrat z lesenimi okvirji. Če imate opremo in talne obloge, ki jih poskušate izpostaviti, tudi lesene okvirje vrat, preprosto obarvajte, da bodo ustrezali videzu. Lesena vrata so lepa in trpežna, ampak zahtevajo redno vzdrževanje.

3) Premična oz. drsna steklena vrata oz. premične steklene stene za teraso

Če si želite v svojem domu zagotoviti občutek bivanja na prostem, so lahko drsna vrata za teraso ali premične steklene stene ravno tisto, kar iščete. Tudi, ko je prostor zaprt, lahko uživaje v razgibanem pogledu na zunanjost in si zagotovite dom z obilico naravne dnevne svetlobe. Odpiranje takšnih vrat in sten je enostavno, na voljo pa so v kombinaciji s PVC, lesenimi ali aluminijastimi okvirji in so resnično osupljiva izbira.

4) Vrata z okvirji iz steklenih vlaken

Vrata z okvirji iz steklenih vlaken niso le lepa, ampak so tudi narejena tako, da bodo trajala. Pri temperaturnih spremembah so zelo stabilna ter se ne širijo in krčijo. So tudi izredno energetsko učinkovita in močna ter zahtevajo zelo malo nege, zato so sanje lastnikov domov, brez skrbi glede vzdrževanja.

5) Vrata za teraso z okvirji iz aluminija

Aluminijasta terasna vrata ustvarjajo eleganten in sodoben občutek. Imajo zelo ozke okvirje, kar resnično poveča količino stekla. Tanki profili ustvarjajo brezčasen videz, na voljo v različnih barvah. Okvirji iz aluminija so enostavni za vzdrževanje in so praviloma cenejši, kot drugi. Ker je pomembna tudi energetska učinkovitost, je vredno razmisliti o toplotno izboljšanih aluminijastih profilih.

Preberite tudi: Nasveti za zdravo spanje