Vsi, ki ste ravno pred nakupom ali pa v fazi izbire nakupa ustrezne klubske mizice, za dnevnos sobo, jedilnico ali katerikoli drug prostor, boste v spodnjem prispevku dobili nekaj nasvetov o tem iz kakšnega lesa vse sploh lahko je klubska mizica oz. kateri les je primeren za različne vrste klubskih mizic (glede na njihov stil, ceno in način izdelave).

Zakaj so lesene klubske mizice iz iverala, najbolj poceni?

lesena klubska mizica
Poceni klubska mizica iz kombinacije pravega lesa in iverala.

Lesene klubske mizice, so lahko izdelane iz najrazličnejših vrst lesa. Tipske, lesene klubske mizice, kot jih poznamo iz pohištvenih salonov in pa spletnih pohištvenih trgovin, so zaradi cene, največkrat izdelane iz iverala v matirani barvi ali pa v visokem sijaju. In takšne, iveralne, lesene klubske mizice, naj si bodo za dnevno sobo ali jedilnico ali predprostor praviloma stanejo tudi najmanj denarja. Lesene so lahko ovalne, okrogle, klasično pravokotne ali kvadratne ali celo poljubnih oblik, prednost izdelane klubske mizice iz iverala, pa je tudi v tem, da je iveral mogoče poljubno, po barvah prilagajati barvam ostalega pohištva in stilu ostalega notranjega interierja.

Kdaj se odločiti za klubske mizice iz masivnega lesa?

Naslednje v vrsti lesenih klubskih mizic so masivne klubske mizice, ki jih prepoznamo po tem, da so izdelane iz pravega, naravnega in masivnega lesa, nemalokrat pa se kupci klubskih mizic, zanje ne odločijo saj je cena takšnih klubskih mizic, v primerjavi s tistimi iz iverala, dostikrat bistveno višja. Še posebej, če so masivne klubske mizice izdelane v kombinaciji s steklom, aluminijem in po možnosti s kakšnimi predali in podobno.

ovalna klubska mizica masiva
Ovalna klubska mizica iz pravega lesa

Sicer pa je pri masivnih klubskih mizicah iz lesa, največkrat kot les uporabljena bukev, pa tudi hrast in oreh. Rekli bi, da masiva pri klubskih mizicah poudari njihovo stilskost, zato so takšne klubske mizice iz masivnega lesa dostikrat prepoznane kot prestižno pohištvo, ki ga želimo umestiti ne ravno v dnevno sobo, ampak prej v prostore, ki jih želimo opremiti povsem unikatno in svojstveno.

Pri klubskih mizicah iz masivnega lesa, je potrebno precej pozornosti nameniti tudi zaščiti zgornje, delovne površine mizice. Da zaščito mizice, se velikokrat na samo mizico, namesti zaščitno steklo. Prednosti, ki jih ponuja steklo, je ogromno. Prva je zagotovo ta, da se lahko steklo prilagodi prav vsaki obliki mizice, pa naj bo le ta ovalna, okrogla, štiri ali več kotna ali pa popolnoma nepravilne oblike. V kolikor se uporabi popolnima prozorno steklo, je to praktično nevidna zaščita mizice, lahko se uporabi tudi steklo v poljubno izbrani barvi. Zaščitna stekla za mizo se izdelajo iz varnostnega oz. kaljenega stekla. Gre za steklo, ki se dodatno obdela s posebno tehnologijo in je zaradi tega precej trdnejše in odpornejše od klasičnega stekla. Enako steklo se uporablja tudi pri izdelavi steklenih vrat, kuhinjskih stekel in steklenih tuš kabin.

Ostale vrste klubskih mizic

Med ostalimi lesenimi klubskimi mizicami v zadnjem času precej ponudnikov ponuja tudi klubske mizice iz palet, sicer pa so za zunanje prostore in terase zelo praktične in pogosto uporabljane tudi klubske mizice iz ratana.

Ko je potrebno združiti klubsko in pisalno mizo

Včasih imamo v prostoru, ki ga opremljamo, situacijo, ki ne omogoča ravno, da v prostor umestimo vso pohištvo, ki nam je všeč in, ki bi ga želeli imeti. Razlog za slednje je lahko v majhnem prostoru oz. stanovanju ali pa tudi v majhnem proračunu, ki smo ga namenili za notranjo opremo in pohištvo.

Ena izmed zelo praktičnih rešitev je zato, da posamezne kose pohištva, ki sicer vsak zase, opravljajo svojo funkcijo in služijo svojemu namenu, združimo. In med tovrstne pohištvene rešitve nedvomno sodi pisalna in klubska mizica, v enem.

Če namreč klubsko mizico dovolj dvignemo, lahko na zelo enostaven način, iz nje dobimo, krasno in uporabno, pisalno mizo. Celo takšno, ki ji s predalom ali dvema, praktičnost izboljšamo tudi v smer uporabe za mladostnika, za popoldansko delo za pisalno mizo doma, za postavitev monitorja ali računalnika nanjo, itd… Krasne in cenovno ugodne pisalne mize in ostalo pisarniško pohištvo, ponuja, Slovencem zelo znana spletna pohištvena trgovina Pohištvo123.