Arašidovo olje, znano tudi pod imenom kikirikijevo olje vsebuje veliko oleinske kisline, ki jo telo zelo lahko prebavlja. Poleg tega znižuje raven holesterola, znižuje možnosti srčnih bolezni in pospešuje tvorbo antioksidantov. V kombinaciji s prisotnim vitaminom E skrbita, da pri uživanju arašidovega olja dobivamo v telo le najboljše sestavine.  Ampak na kakšen način ga dejansko lahko uživamo?

Arašidovo olje
Klik na sliko – podrobni opis.

Arašidovo olje je odlično pri visokih temperaturah

Zaradi odličnega prenašanja visokih temperatur, je arašidovo olje še posebej primerno v indijski in kitajski kuhinji. Pri pripravi jedi v voku se namreč hrana zelo segreje, za kar uporaba ostalih olj ni najbolj primerna. Prav tako je odlično pri cvrtju različne hrane, saj je arašidovo olje znano po tem, da ne prevzame okusa hrane. Torej lahko cvrete različne jedi eno za drugo in okusi se ne bodo mešali.

Peka peciva s povsem novim okusom

V prostem času radi pečete pecivo in ste se naveličali vedno enakih, monotonih okusov Vašega peciva? Želite presenetiti svoje najdražje z novimi stvarmi? Ni Vam potrebno iskati vedno novih receptov. V Vaše pecivo lahko namesto navadnega – belega olja, daste arašidovo olje ki ga dobite iz masla) in odličen okus po arašidih bo naredil tisti vpliv na okus in mu dal povsem novo dimenzijo.

Temeljit opis porekla nastanka pravega arašidovega masla, značilnosti in sestavo arašidov, sestavine arašidov na 100g ter vse uporabne sestavine arašidovega masla, boste našli na povezavi Arašidovo maslo – nepogrešljivo pri kakovostni kuhi.

Na isti povezavi boste našli tudi recept za odlično pito z arašidovim maslom in tudi recept za domače izdelano arašidovo maslo.

Razpokana koža ali lomljivi lasje?

Težava bo kmalu odpravljena s pomočjo arašidovega olja. Vse kar morate storiti je, da nanesete nekaj kapljic olja na dlan ter nežno zmasirate na problematičen del. Predvsem vitamini skupine B, ki se nahajajo v kikirikijevem olju bodo imeli zelo pozitiven vpliv na vašo kožo ali lase.