Spodaj so opisane prednosti in koristi uporabe lanenega olja.

Laneno olje za čiščenje telesa po praznikih

Po napornih prazničnih dneh, ko smo v naše telo vnesli ogromno »odvečnih« stvari, je potrebno naše telo tudi do neke mere prečistiti. Posledice prevelikih količin nezdrave hrane in pijač lahko občutimo na različne načine, kot so povišanje telesne mase, višji nivo holesterola, povečan krvni tlak in še bi se dalo naštevati. In kaj je rešitev?

Preprosti napitek z ogromno pozitivnimi učinki

Dodajte skuti, jogurtu ali najljubšemu beljakovinskemu napitku 2 žlici lanenega olja. Poleg esencialnih omega-3 in omega-6 maščobnih kislin, ki jih telo ni sposobno samo proizvajati in so prisotna v lanenem olju, bo učinek na vaše telo blago odvajalen, kar pomeni, da se bo telo lepo prečistilo vseh strupov. In kar je najpomembneje – na povsem naraven način!

Pomembna alfalinolenska kislina

Alfalinolenska kislina je snov, ki širši javnosti ni toliko poznana. Mogoče celo zaradi tega, ker ni tako zelo razširjena. Najboljši vir te kisline je namreč prav laneno olje. Na naš metabolizem pa ima kar nekaj pozitivnih učinkov – zavira shranjevanje maščob v telesu, zavira razgradnjo mišičnega tkiva in poveča izgorevanje maščob v telesu.

Privoščite si torej zgoraj omenjeni napitek enkrat na dan, kura pa naj traja 2-3 tedne in vaše telo bo znova očiščeno in delovalo tako, kot je treba.

Prednosti in koristi uporabe lanenega olja

Laneno olje – uporaba

Prednosti in koristi uporabe lanenega oljaLaneno olje se uporablja za pripravo hladnih jedi, kot so solate ali pa kot dodatek h kuhanim jedem, ko se ohladijo. Prav tako ga lahko uporabljamo kot dodatek beljakovinskim napitkom, jogurtom in ostalim mlečnim izdelkom.

Ima blagodejen učinek na celotno telo, saj vsebuje velike količine omega-3 in omega-6 maščobnih kislin, ki ju telo ni sposobno samo proizvesti. Zmanjša možnost nastanka rakavih celic, znižuje krvni tlak, ugodno pa vpliva celo na težave z neplodnostjo tako pri ženskah, kot pri moških.  Odlično vpliva tudi na presnovo maščob, krepi imunski sistem ter uravnava krvni obtok.

Ko že opažamo določene težave, je uporaba lanenega olja takrat zelo koristna. V telesu namreč spodbuja obnovo celičnih struktur in optimizira izkoriščanje energije. Fosfolipidi, ki jih vsebuje, izboljšajo delovanje živčnih celic in omogočajo obnovo membran. Ob uporabi dovolj časa in v primernih količinah, lahko vidno začnemo opažati, da imamo več energije, koža postane bolj gladka, izboljša se imunska odpornost telesa, rane se začnejo celiti hitreje, izboljša se hormonsko ravnovesje, kar posledično vodi do zmanjšanega občutka stresa.

V kombinirano s hrano je priporočeno dnevno zaužitje 2-3 žlic olja. Najboljše je, če ga dodamo nemastni skuti ali jogurtu, pred zaužitjem pa dobro premešamo.

Laneno olje – naravno čiščenje telesa

Laneno olje se uporablja za pripravo hladnih jedi, kot so solate ali pa kot dodatek k kuhanim jedem, ko se ohladijo. Prav tako ga lahko uporabljamo kot dodatek k jogurtom, beljakovinskim napitkom in ostalim mlečnim izdelkom.

Ker vsebuje velike količine omega-3 in omega-6 maščobnih kislin, ki ju telo ni sposobno samo proizvesti, ima blagodejen učinek na celotno telo. Odlično vpliva na presnovo maščob, znižuje krvni tlak, blagodejno vpliva na krvni obtok, krepi imunski sistem, zmanjša možnost nastanka rakavih celic, ugodno vpliva celo na težave z neplodnostjo tako pri ženskah, kot pri moških. Je naravnost idealno za čiščenje telesa, saj zelo dobro odvaja strupe.

Priporočamo dnevno zaužitje 2-3 žlic olja, kombinirano s hrano.

Kot vsa ostala olja, tudi pri lanenem velja, da je 100%, brez dodanih ostalih olj nižje kvalitete, brez konzervansov in je zelo zdravo.

LANENO SEME – PREPREČUJE RAKAVA OBOLENJA

Lan je del prehrane že od babilonskih časov. Bil je razširjen kot »zdrava hrana« v Rimskem imperiju ter zabeležen kot »zdravilo« pri Hipokratu. V današnjem času ima lan poseben status tudi med raziskovalci, saj njegove sestavine pomagajo odpravljati in preprečevati kar nekaj bolezenskih stanj.

Poleg omega-3 maščobnih kislin (alfa-linolensko kislino), lignanov in vlaknin lanena semena vsebujejo tudi omega-6 maščobne kisline (linolno kislino), visoko kvalitetne proteine, vitamine B1, B2, C, E in karotene, železo, cink in elemente v sledovih: kalij, magnezij, fosfor in kalcij.

  • Preprečuje rakava obolenja.
  • Preprečuje srčno-žilne bolezni.
  • Krepi zdravje črevesja.
  • Krepi imunski sistem in preprečuje vnetja.
  • Uravnava krvni sladkor

Še več o lanenem olju, si lahko preberete na povezavi: http://www.omega3.si/product/laneno-olje/.

Oglejte si še: Arašidovo olje