Kuverte s tiskom so ogledalo vašega poslovanja

Kuverte s tiskom so tako rekoč unikatne, saj boste verjetno izbrali vzorec, ki je identičen samo vam. Z njim boste razpoznavni že na prvi pogled, hkrati pa boste naslovniku – to je poslovnemu partnerju – sporočali, da ste ugledna firma.

Koliko stanejo kuverte s tiskom?

Kuverte s tiskom so izdelane po naročilu, zato se moramo zavedati, da ne bomo dosegli tisto ceno, kot jo poznamo za podobne, a generične kuverte. Bežen pogled na spletne strani naših tiskarjev pokaže, da vas bo tisk (CMYK) 100 komadov kuvert velikosti C6 (80 gramski papir) stal okoli petdeset centov brez DDV. Z naraščanjem naklade se bo znesek tiska zmanjševal. Tako vas bo 1000 kuvert C6 stalo le še okoli osem centov (brez DDV) na komad. Zato priporočamo, da izberete nekoliko večjo naklado s katero boste dosegli ugodnejšo ceno, pa tudi za nekaj časa boste imeli odtehtane skrbi na tem področju.

Barvne kuverte tudi pridejo v poštev?

Seveda pridejo v poštev tudi barvne kuverte, zakaj pa ne? Pravzaprav je čudno, da se tako malo firm odloča za potisk barvnih kuvert, saj lahko z njimi v sivem povprečju vseh preostalih belih kuvert vzbudijo veliko pozornosti. Seveda morate pri tem upoštevati kontraste med tiskom in podlago, tako da velja prej poskusno natisniti kakšno kuverto, preden se odločite za celotno serijo.

Kaj pa velikost kuvert za tisk?

Pravzaprav tu ni večjih omejitev. Bolj kot ne so omejitve na strani ponudnika kuvert. V poštev pridejo amerikanke z okenci ali brez, C6 kuverte, kvadratne kuverte in C4 kuverte. Še najbolje pa se je glede tega pomeniti kar s tiskarjem, ki vam bo pojasnil svoje zmogljivosti.

Posvetujte se z oblikovalcem

V kolikor sami niste doma na področju oblikovanja, se posvetujte z grafičnim oblikovalcem, ki vam bo izbral primeren nabor črk in grafičnih elementov. Logotipi, napisi in drugi sorodni elementi so namreč vaše ogledalo, zato je prav, da so izbrani čimbolj domiselno. Ne skoparite z denarjem, saj boste lahko omenjeno celostno grafično podobo uporabili tudi za druga področja vašega poslovanja (vizitke, škatle, promocijski material…).

Kuverte s tiskom
Kuverte s tiskom