roze-za-mamo

 

Rože za mamo. Dišeče. Pisane. Majhne. Velike. Sveže. Suhe. 

Toliko vrst, toliko oblik. Kako neki izbrati pravo vrsto rož? Take, za mamo, ki bodo izkazovale ljubezen in hvaležnost! 

 

So res za mame samo vrtnice? Narobe. Prav vsaka roža je lahko za mamo! Odvisno je seveda, kaj želimo z rožo sporočiti. Nadvse močno sporočilo nosijo barve rož. Preverite kaj določena roža pomeni, preden brezglavo kupite šopek rož za nekaj dinarjev.

Ko se odločate, katere rože za mamo boste kupili, razmislite kaj želite z njimi sporočiti in seveda, kakšen je namen s katerim ji prinašate rože. Nosite skrito sporočilo? Ali kar tako, za lepši dan, mogoče? 

 

Prihaja materinski dan 

 

Praznik vseh mam. Praznik, ko se spomimo kako je biti mama in kako je biti otrok. Pravijo, da šele, ko imaš svoje otroke spoznaš kaj zares pomeni biti mama. Koliko odrekanja in koliko brezpogojne ljubezni se lahko zgodi v enem samem drobnem trenutku. In koliko je teh trenutkov! Ne da se jih prešteti, skozi leta nam bledi spomin nanje. A kar ostaja, so občutki!

 

materinski-dan (1)

 

Za materinski dan je navada, da mami nesemo kakšen šopek rož ali kakšno drugo malenkost, s katero ji izkažemo spoštovanje. Ko iščemo ideje za darilo za materinski dan, je super pobrskati tudi po našem spominu – kaj imama mama rada, kaj je tisto ob čemer ji zažarijo oči? 

Tudi pri izbiri darila za materinski dan bodite izvirni in se ne zadovoljite z že ponujenimi zapakiranimi kompleti. Naj bo darilo unikatno in edinstveno. Takšna kot je vaša mama! 

 

Vsak šopek rož ima svoje sporočilo

 

sopek-roz-za-mamo

 

Če, tako kot večina Slovencev, ko pride materinski dan, prisega na šopke – nič narobe! Šopki so res enkratni. A polagamo vam na srce – kot pri vsakem drugem darilu, dodajte šopku svojo osebno noto. Če ne gre drugače, da bi pri cvetličarju naročili unikaten šopek, potem že pripravljenemu šopku vsaj dodajte svoje sporočilo! 

Če pa boste šli v smer, da boste podarili unikaten šopek, smo prepričani, da bodo tega veseli tudi v cvetličarni, kjer boste šopek naročili. Ob tem jim ne pozabite povedati kdo in kakšna je vaša mama. Kaj ima rada, katere rože so ji najbolj všeč. Je urejena, ali so ji bolj všeč asimetrične in neurejene linije?

Vsaka informacija o tem, kakšna je vaša mamo bo naredila šopek zanjo lepši. Bolj pisan na kožo, bolj pristen, bolj oseben. 

 

Suho cvetje

 

suho-cvetje (1)

 

In če želite podariti nekaj večnega, romantičnega, kar ne potrebuje pretirane nege. Potem je odgovor na dlani: izberite suho cvetje. 

Suhe rože so v Sloveniji postale pravi hit zadnjega leta. Najbolj popularne so tiste večjih dimenzij. In nevsakdanjih barv. A umestitev takih rož v dom je seveda odvisna od vašega stila! Odlično se prilegajo v minimalistično opremljena stanovanja.

Ampak, ostanimo ša malce pri suhem cvetju, ki ga prav tako zlahka podarite kot darilo za materinski dan. 

Suho cvetje se lahko ukomponira v različne oblike. V šopke, ikebane, venčke, slike, voščilnice. Na tržišču je velika izbira idej, kako suho cvetje vnesti v naš vsakdan. Nekaj idej boste našli tudi na tem naslovu

Zanimivost: V čem se razlikuje izbira darila za materisnki dan in poročnega darila