Materinski dan in poročni dan. Dva velika dogodka v življenju, ki jih je težko počastiti z materialnimi darili. Saj je vendar vrednost samega dogodka veliko večja od daril, ki jih dobi mama za svoj ali mladoporočenca za svoj dan. 

Biti mama je posebna vloga in nima cene. Zahvala za njeno “delo”, pa ne pride samo na materinski dan, ampak vsekakor potrebuje spoštovanje 365 dni v letu. Zato pa, ne mislite toliko samo na materialni vidik tega praznika kot na sporočilnost, ki jo mami sporočate.

Poroka pa je zgodba zase. Če je prav, se zgodi le enkrat v življenju – no, vsekakor pa ne vsako leto kot materinski dan. Zato je izbira poročnega darila še toliko zahtevnejša. Dogodek, ko par ovekoveči svojo ljubezen je izjemna, naj bo tako darilo, ki ga poklanjate.

 

Darilo za materinski dan: kaj ima rada vaša mama?

 

Ste vedeli, da je materinski dan tretji praznik na katerega se proda največ rož?

Po tem lahko sklepamo, da mame obožujejo rože, kajne? 🌹

Pa je to res? Ja, res je. Večinoma mame obožujejo rože. Seveda pa, so tudi izjeme. 

Ampak vsaka mama pa ima rada, da se na njen praznik otroci spomnijo, kakšno vrednost ima in ji poklonijo kakšno darilce.

Pa še ena zanimivost, Slovenci smo edini v Evropi, ki praznujemo ta praznik na 25. marca. Praznik vseh mam sicer nima poenotenega datuma, največ držav pa ga beleži na drugo nedeljo v maju. 

 

materinski-dan-darilo

Darilo za materinski dan je posebno darilo. Zato, ker je posebna vaša mama. Ženska, ki vas je vzgojila in vam dala vsaj okvirna navodila za življenje. Mama, ena sama, pravijo. In to drži. 

Kaj ji boste poklonili? Šopek, zeleno lončnico, čokolado, album? 

Še ne veste? Še je čas. Bodite iznajdljivi in domisleni. In vsekakor se z darili ne ponavljajte iz leta v leto. Mame si namreč rade vse zapolnijo. Mogoče si vaša mama niti ne želi še ene lončnice, ampak preprosto kave z vami, s katere se vam ne mudi po desetih minutah. 

Vzemite si čas za svojo mamo. To šteje!

Poročna darila

 

Poročna darila so rada na seznamu najbolj zahtevnih daril, ko govorimo o njih nakupovanju. A vendar tudi ljudje rasi vse prevečkrat stvari malce zakompliciramo. 

Če par dobro poznate, potem se skušajte čim bolj osredotočite na vaše skupne pogovore. Skozi njih boste lahko razbrali, kaj se jima mota po glavi. Kakšne so želje in upi, česa si ne želita. Velikokrat je kaj izrečenega tudi v šali, ki jo seveda lahko obrnete sebi v prid. 

Tako denimo kot že dolgo nazaj mlad britanski par, ki je svojemu prijatetelju naročil, češ, samo, da me ne zasujete z opekači. No, kaj pričakovati drugega: prav vsi bližnji kolegi so na poroko prinesli opekač. 24 jih je bilo vseh skupaj. 

 

porocno-darilo

Po svetu so se že uveljavile tudi tako imenovane knjige poročnih želja. Pri nas še niso prišle v navado. Verjetno ne bi bilo nič narobe, kajne? 

Bistvene razlike med poročnim darilom in darilom za materinski dan

 

darilo-poroka

 

Razlike seveda so. V osnovi, kar velike. 

Pa si jih oglejmo: 

 

➡ Materinski dan praznujemo vsako leto. Poroko navadno obeležimo enkrat v življenju.

Prva in tudi glavna razlika, ki je povezana tudi z izbiro darila.

 

➡ Odnos do oseb, ki se jim poklanja darilo – mama in mladoporočenca. 

Mama je mama. Takšne povezanosti in takšnega odnosa v tem življenju ne gojite prav z nikomer drugim. Mladoporočenca pa sta sorodnika, kolega, prijatelja. Drugačni odnosi prinašajo drugačna čustva in s tem tudi izbiro daril.

 

➡ Koliko denarja bomo odšteli za darilo.

Normalno in navadno je, da za poročno darilo odštejemo več denarja kot za darilo za materinski dan. Zakaj? Izhajajoč iz točke 1. – ker materinski dan obeležujemo vsako leto, poroko pa enkrat. 

 

V čem sta si poročno darilo in darilo za materinski dan podobna?

darilo-materinski-dan

 

Ja, v nekaterih gestah pa sta si darilo za materinski dan in poročno darilo vsekakor podobna.

 

➡ Za vsakim darilom se skriva oseba in sporočilo.

Ne glede na to kam potuje darilo – važno je, kakšno sporočilnost ima. Pri tem ne šteje cena ampak ideja in srčnost.

 

➡ Izvirnost darila.

Kaj pa bi brez izvirnosti? Pa naj bo za materinski dan, za poroko ali za rojstni dan. Ne šteje veliko, če boste za kateregakoli izmed praznikov dobili tri enaka darila, kajne? 

 

➡ Iskrenost

Iskrenost je vrlina, ki jo danes preporedko nosimo s seboj! A vendar je ena izmed glavnih poganjalcev človeštva. Bodite iskreni, ko poklanjate darilo. Tako bo dobilo pravi pomen, moč in veljavo.