Spodaj so opisane Team building delavnice o zeliščih v pomoč pri stresu.

Delavnice o zeliščih v pomoč pri stresu

Delavnice o zeliščih so lahko v veliko pomoč pri premagovanju stresa. Stres na delovnem mestu je v mnogih podjetjih in organizacijah velik problem. Vodilni se te težave lotevajo na razne načine, za svoje zaposlene organizirajo razna izobraževanja, delavnice in team building dogodke. Delavnice o zeliščih so lahko zelo koristen team building dogodek, saj se zaposleni na delavnicah naučijo, kako z raznimi zelišči in naravnimi pristopi, premagovati stres. Delavnice o zeliščih so koristne tako za zaposlene, kot za vodilne, saj lahko za premagovanje stresa na delovnem mestu največ naredimo sami.

Delavnice o zeliščih – kaj lahko naredimo sami za preprečevanje stresa?

Stres na delovnem mestu in v privatnem življenju je del našega vsakdanjika, za preprečevanje pa lahko veliko naredimo sami. Kadar vodilni pri svojih zaposlenih opazijo povečanje stresa, jih pogosto usmerijo v razne delavnice, kot so delavnice proti stresu, delavnice osebna rast, delavnice samopodoba in razne ostale delavnice, ki posameznikom pomagajo, da se soočijo s stresom in ga znajo premagovati. Stres na delovnem mestu lahko zmoti delovni proces, komunikacija med zaposlenimi postane otežena, prihaja do konfliktov in slabega počutja. Za preprečevanje stresa je zelo pomembno, da znamo sami prepoznati znake stresa in obvladovati svoje razpoloženje. Ko spoznamo, da nas v krempljih drži stres, je zelo pomembno, da se o svojem počutju pogovorimo najprej s svojimi domačimi in če je potrebno, poiščemo strokovno pomoč. Za svoja občutja moramo vedno prevzeti odgovornost, poskusimo skrbeti zase in si občasno dovolimo manjše slabosti. Nikar ne bodimo preveč strogi sami s sabo, saj smo samo ljudje. Zdravljenje stresa je lahko dolgotrajno, zato moramo spoštovati nekaj pravil. Predvsem moramo graditi pozitivno samopodobo in se sprejemamo takšne, kakršni pač smo.

Team building delavnice za preprečevanje stresa na delovnem mestu – zelišča v pomoč pri stresu

Pri hudem stresu je potrebno poiskati pomoč strokovnjaka, za lajšanje manjših težav in za preprečevanje stresa, pa lahko posežemo po zeliščnih pripravkih. Delavnice o zeliščih pogosto svetujejo, da pri blagem stresu, posežemo po pripravkih šentjanževke. Z njo že 2000 let zdravijo stres, živčne bolezni in blage depresivne motnje. Med zelišči, ki jih poznamo in uporabljamo, je ravno šentjanževka najbolj poznana in raziskana zdravilna rastlina. Na team building delavnicah o zeliščih, se bodo zaposleni naučili mnogo koristnega o zeliščih za preprečevanje stresa na delovnem mestu.

Vir:

terme.krka.si

Priporočamo še: Delavnice za zaposlene