Znaki ljubezni pri ženskah in kako se spreminjajo skozi čas

znaki zaljubljenosti pri ženskiLjubezen je tisto lepo, čisto čustvo, ki nas neizmerno osreči. Je smisel življenja, navdih umetnikom, lepilo, ki nas povezuje. In kar se tiče izražanja čustev so ženske v primerjavi z moškimi veliko bolj spontane, saj se ne bojijo, ne glede na to, kakšna čustva so v igri. Četudi je to ljubezen. Vendar so znaki ljubezni pri ženskah vse prevečkrat narobe interpretirani. Ljubezen se izrazi tudi skozi skrb, nego, pripadnost… in še bi lahko naštevali.

Več: Ljubezen kot osnova vsakega zadovoljnega življenja.

Znaki zaljubljenosti

 

Zaljubljenost še ni ljubezen. Vendar je zaljubljenost eden izmed lepših občutkov, ki ga tekom življenja doživimo.

Znaki zaljubljenosti so:

  • Povišan utrip srca.
  • Prijetno ščemenje v trebuhu.
  • Žareče oči.
  • Kar naenkrat porabite več časa za urejanje (kopalnica postane vaš najljubši prostor).
  • Vse več pozornosti namenite svoji garderobni omari in kar naenkrat ni v njej nič več uporabnega.
  • Evforični občutki, ki se razlezejo čez vsa področja življenja.
  • Na svet gledate skozi rožnata očala.
  • Svojega izbranca kujete med zvezde.
  • Vaše telo hrepeni po intimnosti.
  • Veliko govorite o svoji simpatiji in želite si, da bi vsi vedeli, s kom se dobivate.

 

Znaki ljubezni pri ženskah

 

zaljubljenosti in ženskeNa začetku se vam zdi zelo pomembno, da moški veliko svojega časa nameni samo vam. Da vas pokliče, prinese rože, nenapovedano obišče, preseneti z drobnimi pozornostmi, vam laska itd…

Skozi leta pa se vse spremeni in življenje prinese marsikaj, tudi stvari, ki niso bile planirane. Znaki začetne zaljubljenosti izzvenijo. Ženske si še vedno želijo bližine, pozornosti, nežnosti, spoštovanja, sprostitve, včasih tudi odmika.

Čez čas ženske začnejo izžarevati ljubezen do partnerja drugače, kot na samem začetku. Partnerji še vedno igrajo pomembno vlogo, vendar se do njih pojavi vse več zahtev, potrebno je več kompromisov in prilagajanja. Ženske rade opozarjajo svoje drage, kaj so storili narobe, da so pozabili na obletnico… Kljub vsemu, rade skrbijo za svoje moške, jih podpirajo, bodrijo, ljubijo. Pogovor postane bolj pomemben, saj vas na nek način izpopolnjuje in še bolj povezuje s partnerjem. Ob vsem tem pa je tukaj ljubezen, ki vas navdihuje in vodi skozi življenje.

Veselite se vsakega novega dne v družbi svojih moških, namenite jim kakšno pozornost, pohvalo, izpolnite skrito željo. Bodite hvaležne zanj. Ženske se zelo trudijo za ljubezen in vse prevečkrat ni želenega učinka, saj pozabljajo, kaj si partner resnično želi od vas: toplino, sprejemanje, podporo, ljubezen in intimo.

Tudi v zrelih letih lahko občutite tisto noro mladostniško zaljubljenost, ki požene kri po žilah. Le obuditi jo je potrebno in se prepustiti.

Kako pozdraviti strto srce, kako prepoznati pravo ljubezen, kako premagati ljubosumje in podobne zapise o ljubezni, boste našli tudi na blogu Andreje Novak.