Msm akne – v tem zapisu si lahko preberete, kako mineral msm, ki ga imenujemo tudi mineral lepote, pomaga odpravljati akne in blaži posledice mozoljavosti.msm akne

Akne, ali mozoljavost, je vnetje lojnic, ki se pojavlja v dobi odraščanja. Mnogo mladostnikov je v času pubertete izredno nesrečnih, saj se v njihovem telesu zaradi raznih hormonskih nihanj, dogajajo velike spremembe.

msm prah uporaba

Akne so samo ena izmed mnogih tegob, ki jih doletijo, a dobro je vedeti, da te težave običajno v odrasli dobi minejo same po sebi.

Za nastanek aken je veliko razlogov! Pogosto nastanejo zaradi obolenja ali motnje v celični presnovi, najpogosteje pa je vzrok napačna prehrana.

Kaj so akne in kako jih blažimo z mineralom msm?

Akne so rdeči izpuščaji, lahko spominjajo na ture, le da so precej manjši. Najbolj moteči so na obrazu, čeprav se lahko pojavijo tudi na hrbtu, prsih in ramenih.

Mozoljavost pri mladostnikih je mogoče izredno dobro zdraviti, vendar je potrebno najprej spremeniti njihovo prehrano. Z izbiro pravilne prehrane, se bo telo samo razstrupljalo, izboljšala se bo tudi presnova.kako jemati msm

Mladostnikom, ki jih muči mozoljavost, na jedilnik uvedemo polnovredno živo hrano in poskušamo omejiti uživanje industrijsko pripravljene hrane.

Odpovedati, čeprav težko, se morajo tudi čokoladi, sladkarijam in preslani hrani. Prepovedana sta tudi alkohol in cigareti.

A puberteta je čuden čas in mladi se seveda uprejo našim nasvetom! Mogoče jih prepričamo, da začnejo uživati prehranska dopolnila, ki skrbijo za lepšo kožo in hkrati razstrupljajo organizem.

Za varno razstrupljanje organizma, poznamo kar nekaj prehranskih dopolnil in zadnje čase vse bolj popularnih, superživil. Najbolj poznani izdelki za čiščenje jeter in celega organizma so pegasti badelj, artičoka, olje črne kumine, boldo, koencim q10 in še mnogi drugi.

Takšno prehransko dopolnilo je vsekakor tudi mineral lepote msm, ki ima mnoge blagodejne učinke na naše telo. Povečuje prepustnost celičnih membran, s tem se sproži reakcija, kjer organizem pospešeno odstranjuje odvečne strupe in tekočino. Esencialna hranila tako pridejo prej v organizem in občutno izboljšajo njegovo delovanje. (a) 

Kako deluje msm na akne?

Za blaženje in odpravljanje aken, pa je v msm najbolj pomembno žveplo, ki ima odločilno vlogo pri nastajanju keratina in kolagena.msm učinki

Oba sta nepogrešljiva za zdravje kože, las in nohtov, zato ima mineral msm veliko vlogo pri odpravljanju mozoljavosti.

Z uživanjem msm, lahko preprečimo mnoge nepravilnosti na koži, ublažimo akne, ekceme in dermatitis.

Blaži tudi simptome luskavice, pomaga pa tudi pri težavah z lasmi, kot so izpadanje las, prhljaj ali mastni lasje. ( b)

Oznake besed: msm akne