Nega obraza z naravno kozmetiko

nega obrazaNega obraza je izredno pomembna, saj ljudje pri nas najprej opazijo kožo na obrazu. Za urejen videz moramo negi obraza vsak dan posvetiti vsak nekaj časa.

Domača nega obraza je lahko čisto preprosta, uporabimo svojo domačo kozmetiko in se tako ognemo škodljivim snovem, ki jih običajno vsebuje poceni kupljena kozmetika. Za obraz so najboljši izdelki, ki vsebujejo rastlinske izvlečke.

Naravna kozmetika, ki vsebuje rastlinske izvlečke, bo poskrbela, da bo naša polt vedno v vrhunski formi. Z izdelki, ki so narejeni iz bio zelišč, lahko poskrbimo tudi za manjše lepotne težave, mozolje, ogrce in manjše brazgotine. Naravni izdelki za nego obraza, so lahko pripravljeni tudi tako, da okrepijo naše pozitivne energije in pomagajo pri odpiranju čaker. 

Naj bo popolna nega obraza užitek in doživetje

Pri negi kože, ima velik pomen  čiščenje obraza. Preden na obraz nanesemo kremo ali ličila, ga moramo vedno prej vedno očistiti. Postopek seveda ponovimo zvečer pred spanjem, ko z obraza očistimo ličila, nečistoče in nakopičen kožni sloj. Za čiščenje kože lahko prav tako uporabimo naravne rastlinske izdelke in z njimi hkrati kožo tudi nahranimo.

Naravni izdelki za nego obraza, ne vsebujejo konzervansov, zato se lahko hitreje pokvarijo. Da to preprečimo, jih hranimo v hladilniku. Paziti moramo tudi, da se jih ne dotikamo z umazanimi rokami in jih hranimo v sterilnih stekleničkah.domača nega obraza

Za nego obraza lahko uporabimo tudi sestavine, ki jih imamo vedno pri roki. Domača skuta, jogurt, olivno olje, kumare…Iz vseh teh sestavin lahko naredimo čudovito masko obraz in poskrbimo za pomladitev obraza. Kadar pa želimo pripraviti resnično kvalitetno kozmetiko za nego obraza, pa potrebujemo nekaj več sestavin in pripomočkov. (1)

nega obraza postopek

Izbira sestavin za pripravo izdelkov za nego obraza

Sestavine za pripravo naravne kozmetike naj bodo vedno neoporečne, ter brez primesi parabenov in alkoholov. Običajno si pripravimo pripravke na vodni osnovi, na osnovi mila in sestavine na oljni osnovi. Nega obraza s pripravki na oljni osnovi je primerno za nego suhe kože, medtem ko izdelke na vodni osnovi uporabljamo za vse tipe kože. (2)