Sprememba sezone je tu, Vi pa neveste katero krema za roke in noge za jesen uporabiti. Tukaj imamo nekaj nasvetov, da bo izbira lažja.

Negovane roke in nohti brez zanohtnice so prvi znak, da je oseba negovana  in urejena (to zajema tudi moške), v dnevih, ko je amplituda temperature zelo velika torej v jesenskih dnevih  pa je potrebna posebna nega.Veter, občasno centralno ogrevanje doma negativno vpliva na kožo, še posebej na nezaščiteno. Zato se v tem obdobju priporoča zelo hidratante kozmetične proizvode.

Najboljše so naravne kreme, ki vsebujejo naravna olja( mandlja, jajobe) in masla (karitejevo, kakavovo,…) ter naravne izvlečke. Glicerinske kreme so zelo zaželene, saj je glicerin preverjeno sredstvo, ki zadrži vlago in ščiti roke.

Preverite tukaj: Naravna kozmetika za občutljivo kožo

Kakšna je dobra krema za roke?

Kreme za roke je obvezen del jesenske toaletne torbice. Dobra krema za roke se hitro vpija in je dovolj mastna, da navlaži suhe roke. Priporočena je vsako dnevna uporaba. V trgovinah imate tudi na izbiro različne velikosti za v torbico za doma, tako da izgovora za suhe roke ne smete imeti.

Posebno dobro vlažilne so kreme z ognjičem. Ognjič in njegove pozitivne lastnosti so poznali že stari  Grki in Rimljani. Kreme z ognjičem pomagajo pri hitrem celjenju suhe in poškodovane kože. Posledično preprečujejo staranje rok. Saj veste, roke so prvi kazalec koliko ste stari, poskrbite, da temu ne bo tako.

Naravna mineralna kozmetika se loči na kozmetiko za roke in noge, zato si spodaj oglejte kaj mora vsebovati še naravna krema za noge.

Kaj mora vsebovati krema za noge?

Krema za roke in noge za jesen

Poleg dobre vlažilne kreme za roke ne smete pozabiti, na vlažilno kremo za noge. Noge so tudi izpostavljene stresu in vremenskimi spremembami.  Univerzalna krema, ki bi vsem odgovarjala ne obstaja lahko pa, Vam povemo katere so dobre lastnosti, ki jih mora krema za noge vsebovati. Krema za noge se mora hitro vpijati in po uporabi ne sme biti mastnih madežev. Dobra krema za noge pokaže rezultate že v prvih dnevih uporabe. Vsekakor priporočamo kremo, ki vsebuje zelišča in eterična olja sivke, mete in rožmarina. Ta eterična olja preprečujejo neprijetne vonjave in glivične okužbe. Vsekakor, če imate možnost izberite kremo, ki ni testirana na živalih. Kremo imejte na nočni omarici tako ne boste pozabili jo uporabljati pred spanjem.

Če vas zanima še več o kremah za noge si preberite ta članek.

Oznake besed: Krema za roke in noge za jesen