Za vse, ki vas zanima kam danes (v času pisanja tega prispevka, v letu 2018), investirati denar in svoj sredstva, smo spodaj pripravili tri predloge, ki v letu 2018, ponovno opazno dosegajo rast na področju investiranja. Slednje pa je moč pričakovati še v letih, ki sledijo.

Preverite možnosti investiranja denarja v letu 2018, tudi na TriglavSkladi.si

kam investirati denar 2018Plemenitenje denarja v vzajemnih skladih spet narašča….

Investiranje denarja v vzajemne sklade, je bilo v Sloveniji, v obdobju pred gospodarsko krizo (2007/2008) v svojem največjem porastu, varčevanje v vzajemnih skladih različnih portfeljskih možnosti pa z letom 2018 dobiva spet nazaj svoj stari zagon.

Čeprav po količini vloženega denarja v vzajemne sklade že zdaleč ne moremo govoriti, da smo v letu 2018 na točki vlaganja, kot smo jo poznali iz obdobja pred krizo, pa je več kot očiten trend, da se zaupanje v vzajemne sklade pospešeno vrača. Ob tem pa verjetno ni odveč opomniti, da poznavanje in razumevanje trendov še preden ti dosežejo stare vrhove, bolj koristi plemenitenju denarja, v primerjavi s tem, ko z denarjem v vzajemne sklade, stopimo takrat, ko trend zazna že široka množica.

Med odgovore na to kam varno naložiti denar, se vrača zlato

Po drugi strani, je spomin na prvo, pravo gospodarsko krizo v samostojni Sloveniji, še vedno zelo živ. In marsikdo, ki je v obdobju pred krizo, investiral v najrazličnejše možnosti na trgu, se danes preusmerja v varne in stabilne naložbe, med katere pa že zgodovinsko gledano, sodi zlato. Zlato je nedvomno žlahtna in plemenita kovina, ki skozi vso svojo zgodovino zagotavlja stabilnost, vrednost zlata pa je močno povezana tudi s stabilnostjo in mirom v svetu.

Kljub številnim političnim spremembam in nihanjem tako na gospodarskem kot tudi političnem področju, je potrebno poudariti, da nova razmerja na gospodarskem globalnem trgu, narekujejo, da zlato ostaja varna in sigurna naložba, tudi za v bodoče.

Če torej ne veste kam z denarjem, zlato zanesljivo ostaja ena izmed najbolj smotrnih odločitev in možnosti.

Še: Kam investirati v letu 2018?

V katere delnice se splača vlagati v letu 2018

Nakup delnic že zgodovinsko enačimo z investiranjem denarja za tiste, ki finančne trge, spremljamo bolj pogosto in bolj natančno. Ali in kam se splača vlagati, na področju delnic, je zato vprašanje za finančne strokovnjake in pa tiste, ki se z investiranjem sredstev v delnice, redno ukvarjajo.

Odgovor na vprašanje katere delnice kupiti v letu 2018 zato nikoli ne more enoznačen odgovor, ki bi ustrezal vsem, saj je investiranje v delnice, še bolj kot investiranje v druge oblike naložbenih možnosti, še bolj podvrženo odgovorom na vprašanja kakšen tip vlagatelja smo in kakšne investicijske cilje sploh s svojim denarjem, zasledujemo.

Zanimiv članek na to temo: Delnice: Ko doma padajo rekordi 2018

Oznake: kam investirati denar 2018