Hujšanje z jabolčnim kisom

Spodaj so napisani nasveti za hujšanje z jabolčnim kisom.

V preteklih desetletjih, sploh po povojnem obdobju, so ljudje začeli živeti vse bolje. Hrane je bilo dovolj, dobro in veliko jesti, jesti v izbranih restavracijah in dobro hrano je bil skoraj statusni simbol.

A kaj kmalu se je pokazalo, da zaradi dobre, mastne hrane ljudje zbolevajo, ker so enostavno predebeli. Kmalu je zdrava hrana postala nujno potrebna, hujšanje pa je postalo močna tržna niša. A za hujšanje ni potrebno vedno posegati po dragih dodatkih ali napornih dietah, pač pa lahko iz narave potegnemo vse najboljše, kar nam ponuja.

Med ljudmi je že dolgo poznano hujšanje z jabolčnim kisom, ki je preprosto, učinkovito in predvsem naravno, dodatno pa za največjo zbirko nasvetov iz področja hujšanja, priporočamo ogled prispevka na tej povezavi: http://futr.si/kako-shujsati/

Hujšanje z jabolčnim kisom

Katere hranilne snovi vsebuje jabolko?

Jablana je pri nas najbolj razširjeno sadno drevo, različne vrste jabolk so na voljo vse leto, prav tako poznamo široko ponudbo naravnih jabolčnih kisov (1, 2, 3)

Zdravilne snovi v jabolku:

  • jabolko vsebuje pektin in vlaknine, ki dajejo jabolku čvrstost
  • bioflavonoidi in vitamin C
  • v jabolčni lupini so maščobne kisline
  • v mesu jabolka so beljakovine, ogljikovi hidrati, minerali in voda

Hujšanje z jabolčnim kisom

Kislina, ki je v jabolčnem kisu, povezuje pet lipolitskih mehanizmov, zaradi katerih se maščoba v telesu hitreje razkroji.

Ocetna kislina že v ustni sluznici blokira hormonske signale, ki pri ljudeh, ki imajo preveč kilogramov, med žvečenjem sladkih jedi ali jedi, ki vsebujejo ogljikove hidrate, v nekaj minutah preusmeri maščobe iz črevesja prek krvi in jeter v maščobne obloge. Takoj začnejo delovati redilni encimi v najtanjših krvnih žilicah, ki se sklenejo okrog maščobnih celic.

Ocetna kislina

Ocetna kislina znižuje vrednost Ph in s tem  okisa želodčni sok in spodbuja dejavnost črevesja, hrana hitreje potuje skozi črevesje, del maščob se tako prebavi samo deloma, izloči se z blatom in sploh ne pride v kri in do maščobnih celic.

Jabolčni kis zavira poželenje po sladkarijah, po slani in mastni hrani in zbuja čut za nove okuse.

Ocetna kislina pospešuje celično dihanje in s tem pridobivanje energije in povečuje zmogljivost celic, obenem pa poveča izkoristek železa in s tem pripomore k nastajanju rdečih krvničk, ki prenašajo kisik v telesne celice.

Ocetna kislina prav tako povečuje proizvodnjo beljakovinskih molekul v vseh celicah, s tem ugodno vpliva na presnovo in na splošno počutje.

Za svojo učinkovitost ocetna kislina potrebuje telesno maščobo, ta izgoreva in tako ustvari energijo. Ocetna kislina to maščobo odvzame maščobnim celicam in tako se začne hujšanje z jabolčnim kisom.

Priporočamo še: Kako izgubiti težo hitro in zdravo?