Goji jagode so primerne tudi za nego kože

goji jagode za kožoNavadna kustovnica ali goji jagode, spada med zdravilne rastline in prihaja iz Kitajske. So eden izmed najbogatejših virov antioksidantov in esencialnih aminokislin. Uživanje goji jagod nas pomlajuje, goji jagode za kožo pa so primerne za nego kože vseh tipov.

Za nego kože, izdelujejo iz goji jagod olje, ki je polno učinkovin, ki pomlajujejo kožo. V olju so beta karoten, vitamini skupine B, vitamin C in za kožo izredno pomemben vitamin E. Nadalje najdemo v olju goji jagod še minerale in  beta sitosterol. Beta sitosterol spada med fitostrole, ki so poznani po izrednih učinkih na kožo.

Goji jagode za kožo pomagajo pri vnetjih in nas pomlajujejo

Poleg uživanja goji jagod, lahko kožo negujemo tudi z oljem iz goji jagod. Ker so močan antioksidant, so primerne za nego zrele in suhe kože. Izvlečki iz goji jagod blažijo vnetja in kožo pomirjajo. Iz navadne kustovnice izdelujejo kreme, tinkture in olja.

Olje iz goji jagod lahko uporabljamo za vsakodnevno nego kože, ali pa ga uporabimo pri izdelavi naravne kozmetike. Krema za obraz, ki ji dodamo izvlečke goji jagod, bo pomirila razdraženo kožo, ublažila rdečico in izboljšala tonus kože.

Navadna kustovnica v kokosovem olju

Goji jagode za kožo se čudovito kombinirajo s kokosovim oljem. Pripravek iz goji jagod in kokosovega olja, lahko uporabimo za nego kože vseh tipov, posebej pa za razpokano in občutljivo kožo.

goji krema za obraz

Olje iz goji jagod lahko dodamo tudi v serum za obraz in v kremo za okoli oči. Čudovito mešanico dobimo, če dodamo olju za masažo nekaj kapljic eteričnega olja in dve žlički olja iz goji. V 100 gramov kreme za obraz ali za nego telesa, dodamo do 10 gramov goji olja.

Recept za serum za obraz proti gubam

Za preprečevanje gubic na obrazu, si lahko sami pripravimo izredno učinkovit serum. Pripravimo 10 gramov olja iz goji jagod, dodamo 5 gramov jojobinega olja in 5 gramov skvalana, ki ga pridobivajo iz olivnega olja.

krema za obraz goji jagode

Na koncu dodamo naravni vitamin E in mešanico spravimo v temno stekleničko. Serum uporabimo preden na obraz nanesemo vlažilno kremo za obraz.